Sunscreen, Why do I need to wear SPF every day ?

SPF waarom moet ik elke dag SPF dragen?

Welke andere producten beschermen ons naast SPF (zonnebrandcrème) tegen schade door de zon, verminderen het risico op huidkanker, voorkomen voortijdige verschijning van rimpels en werken onmiddellijk na het aanbrengen?

Het is geen echt geheim. Velen van ons weten al dat SPF nodig is als je plezier gaat hebben met bruinen op de stranden van Zuid-Spanje.

Maar als u uw huid op de lange termijn stralend en gezond wilt houden, moet u elke dag zonnebrandcrème aanbrengen.

1. Verminder uw risico op huidkanker

Zonnebrandcrème/SPF beschermt de huid en vermindert deRisico op het ontwikkelen van de huidPrecursoren van kanker en huidkanker.

Het toepassen van SPF in combinatie met andere zonbeschermingsmaatregelen (zoals het dragen van donkere kleding en zonnebrillen) kan de negatieve effecten van blootstelling aan de zon verminderen.

In feite, deStichting HuidkankerBeweert dat het gebruik van een zonnebrandcrème metSPF 15 vermindertUw risico op het ontwikkelen van plaveiselcelcarcinoom met 40% en uw risico op melanoom (de dodelijkste huidkanker) met 50%.

2. Bescherm tegen zonnebrand

Wist je dat zonlicht bevatTwee soortenVan schadelijke stralen, UVA en UVB? UVA-stralen (ook gebruikt in zonnebanken) worden voornamelijk geassocieerd metLangdurige huidschadeZoals rimpels.

Het zijn echter UVB-stralen die zonnebrand veroorzaken en waarvan wordt aangenomen dat ze de meeste huidkanker veroorzaken. Het is direct gerelateerd aan het dodelijkste type kanker. Volgens Healthline: "Zelfs een enkele bruine kleur kan het risico op huidkanker verhogen. Dit komt omdat wanneer de huid UV-licht van zonlicht absorbeert, het genetisch materiaal in huidcellen kan beschadigen.

Gelukkig,SPF beschermtOns van UV-stralen doorAbsorberend, reflecterend, Of verstrooiing van zonlicht. SPF beschermt je huid.

3. Vermijd Ontsteking en Roodheid

Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot zonnebrand, ernstige roodheid van de huid en huidirritatie.

VolgensMedisch nieuws vandaag, "De ultraviolette stralen van de zonBeschadig de huid, Waardoor het rood wordt naarmate het lichaam meer bloed naar het getroffen gebied pompt om de schade te herstellen."

4. Voorkom het vroege begin van rimpels en fijne lijnen

Als het gaat om rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes, is SPF een van deMeest effectievePreventieve regimes.

Langdurige blootstelling aan UVA-stralen veroudert de huid voortijdig, waardoor deze de elasticiteit van collageen en de huid verliest. In werkelijkheid is schade door de zon verantwoordelijk voor tot 90% van de zichtbare tekenen van veroudering.

Door SPF op te nemen in uwDagelijkse huidverzorgingsroutine, Kunt u de eerste tekenen van veroudering met minimale inspanning voorkomen.

Ongelijke huidpigmentatie (of hyperpigmentatie) verwijst naar gebieden van de huid die op een ongelijke manier verkleurd of verduisterd zijn.

Blootstelling aan de zon is een mogelijke oorzaak, maar het kan ook erfelijk zijn. Gevlekte huid of donkere vlekken kunnen voorkomen op het gezicht, de handen en andere delen van het lichaam die regelmatig aan de zon worden blootgesteld.

6. Stop DNA-schade

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zonlicht DNA-schade kan veroorzaken, wat leidt tot carcinogenese van de huid en fotoveroudering. De studie stelt: Deze laesies kunnen inflammatoire en immunosuppressieve processen in epitheelweefsel veroorzaken, waardoor veroudering en tumorigenese worden versneld. Blootstelling aan de zon heeft duidelijk ernstige gevolgen en kan leiden totVoortijdige veroudering, Huidkanker, en vele andere huidveranderingen. Je kunt de zon vermijden tijdens de wintermaanden of door op kantoor te zitten. Het zal je misschien verbazen over de volgende situaties waarin je SPF moet dragen:.

7. Wanneer moet je SPF dragen?

Helaas denken veel mensen er alleen aan om zonnebrandcrème te gebruiken op verzengende warme dagen of als ze de hele dag buiten zijn. , Zonnebrandcrème zou moeten zijnDagelijks toegepast.

Ultraviolette stralen zijn niet alleen aanwezig in warme zomerdagen, maar ook bij koel weer en bewolkte gebieden en kunnen de huid beschadigen.

Dit geldt vooral voor mensen met een eerlijkere huidskleur. Mensen van alle huidtinten kunnen echter huidkanker krijgen, dus de juiste zonbeschermingspraktijken moeten worden toegepast, inclusief het gebruik vanZonnebrandcrème dagelijks.