Skin Types & How to Treat Each Type

Huidtypes en hoe elk type te behandelen

 

 

 

Je huid is uniek mooi en we vinden dat het op die manier moet worden behandeld


Denk even aan je huid. Denk na over hoe uniek het is, De huid van elke persoon is anders, met zijn eigen reeks kleuren, texturen en functies. Ja, er zijn enkele overeenkomsten tussen de huid van mensen, maar de huid van elke persoon is nog steeds uniek. En dat maakt het zo mooi.

1. Het bepalen van uw huidtype

 

Een van de belangrijkste dingen die u moet weten over het verzorgen van uw huid is

Je huidtype begrijpen. Talrijke variabelen, zoals genetica, omgeving, manier van leven en huidverzorgingsregime, kunnen dit beïnvloeden.

Als u uw huidtype kent, kunt u bepalen welke producten het beste bij u passen en hoe u uw huid goed verzorgt.

Dus, hoe bepaal je je huidtype? Blijf lezen om erachter te komen!

 

2. De methode met een kaal gezicht

 

Een van de gemakkelijkste manieren om uw huidtype te bepalen, is door het direct na het reinigen te evalueren.


Dit kan u helpen bij het kiezen van een meer gericht regime om aan individuele behoeften te voldoen, op basis van wat we zien en voelen als we naar onze eigen vers schoongemaakte gezichten kijken!

Om deze test te volgen, begint u met Gentle Soothing Cleanser voordat u het gezicht grondig wast; dep 30 minuten later droog (niet wrijven!), Zonder iets anders te gebruiken, zoals vochtinbrengende crèmes of serums, laat uw huid gewoon boekdelen spreken en let op hoe uw huid eruitziet en aanvoelt.

Skin type and routines

 

3. De vijf basishuidtypes

 

Laten we eens kijken naar de vijf belangrijkste soorten huid, en dan zullen we ingaan op onze specifieke aanbevelingen voor het verzorgen van elk type.


NORMALE HUID

Het belangrijkste aan een normale huid is dat het gewoon 'normaal' is. Het betekent niet dat je gezicht na het wassen geen extra olie meer heeft, en dat je minder dan perfecte poriën hebt, betekent ook niet dat je voorbestemd bent voor puistjes! Zorg er wel voor dat al die andere eigenschappen, zoals goed uitgebalanceerd zijn in termen van vochtniveaus over verschillende delen van ons lichaam (geen duidelijke droge of olieachtige vlekken) en geen aanhoudende problemen zoals acne/roodheid ervaren-ook aanwezig zijn.


DROGE HUID

Degenen met droge huidtypes kunnen beklemming, peeling en zelfs schilfering opmerken als ze niet genoeg vocht hebben.

Hoewel dit geldt voor alle mensen die minder hydratatie ervaren in hun buitenste laag van de epidermis (bekend als stratum corneum), is het belangrijk om onder andere gedehydrateerde versus normale/gezonde talgproductiesnelheden niet te verwarren. Het blijkt dat je te gehydrateerd kunt zijn!

Een uitgedroogde huid heeft absoluut niets te maken met hoeveel water je lichaam absorbeert. Terwijl droge huiden lijdt aan gebrek aan vocht; het is niet omdat iemand niet genoeg drinkt.


COMBINATIEHUID

Combinatiehuid is een uniek type dat over je hele gezicht te vinden is. De andere typen op deze lijst verschijnen op verschillende plekken, maar deze twee worden samengevoegd om een interessante textuur te creëren voor degenen die het hebben! De ene kant kan droog aanvoelen, terwijl de andere overmatige vettigheid heeft. De T-zone (voorhoofd/neus/kin) krijgt overtollige olie, terwijl het andere gebied van het gezicht evenwichtig of droog blijft.


OLIE HUID

Vette huid kan worden gedefinieerd als een hoger dan gemiddelde hoeveelheid talg (de natuurlijke olie). Deze overmatige productie zorgt ervoor dat mensen met dit type merken dat hun teint glanzend lijkt, en het kan ook de poriën verstoppen, waardoor de kans op puistjes of puistjes op uw gezicht toeneemt.


GEVOELIGE HUID

Als je een gevoelige huid hebt, is het waarschijnlijk dat er een andere aandoening is die het probleem veroorzaakt. Als uw symptomen niet erger worden of een tijdje aanhouden zonder te verbeteren, weet u misschien niet eens dat er een onderliggend probleem is. Factoren voor het ontwikkelen van delicate teint zijn onder meer:
Vrouwelijk zijn (vooral na de menopauze)

Bepaalde allergieën hebben, zoals hooikoorts of astma

Met behulp van corticosteroïden.

Genen erven van ouders die al droogteproblemen hadden

Je realiseert je misschien niet eens dat je het hebt totdat een product slecht reageert, zoals zeep of make-up!

Lady using Skanski Skincare Moisturizer

 

4. Waarom u een aangepaste huidverzorgingsroutine speciaal voor u nodig hebt

 

We hebben allemaal verschillende huidtypen, maar er is momenteel maar één benadering van het onderwerp van gezond ogende, gloeiende teint, wat betekent dat het niet goed genoeg is voor iedereen.

Een enkel behandelplan dat in elke situatie werkt, klinkt als een paradijs op aarde; we moeten echter nog niet te opgewonden raken, want deze droom is nog werkelijkheid geworden!

Je huid is het meest gevoelige orgaan van je lichaam, dus als je een ingrediënt aan de mix toevoegt, kan het echt laten zien hoe verschillende ingrediënten ons beïnvloeden. Eén persoon kan bijvoorbeeld enthousiast zijn over iets dat voor zijn vriend werkt, maar er zelf vreselijke reacties op hebben omdat ze vatbaarder zijn voor bepaalde problemen.

5. Uw huidverzorgingsroutine

 

Normale huid

Ook is een normale huid het gemakkelijkst te verzorgen. Het doel is om je niet al te veel zorgen te maken over huidverzorging en producten te vinden die je huid in balans houden.

Een basisroutine voor huidverzorging moet altijd een reinigingsmiddel, vochtinbrengende crème en 100% mineraalgetinte SPF bevatten.

Droge huid

Een droge huid heeft van nature een tekort aan olie, dus een huidverzorgingsroutine gericht op het bevorderen van hydratatie is essentieel.

Je moet je huid aanvullen en gehydrateerd houden. Dit betekent dat u producten moet kiezen met verzachtende middelen die de huid verzachten en hydrateren terwijl u oliën vasthoudt.

Kies voor de meest effectieve resultaten producten die hyaluronzuur, squaleen en ceramiden bevatten.

Combinatie Huid

Hoewel een normale huid het gemakkelijkst te verzorgen is, kan een gecombineerde huid het moeilijkst te verzorgen zijn. Hoewel de huid zelf niet erg voedzaam is, biedt het wel de specifieke ingrediënten die verschillende delen van de huid nodig hebben. Het kan moeilijk zijn... het draait allemaal om balans.
Als je een gecombineerde huid hebt, zoek dan naar lichtgewicht huidverzorgingsproducten die je huid hydrateren en hydrateren.

Profiteer van gerichte producten, zoals serums, die kunnen worden toegepast op gebieden waar ze het meest nodig zijn.


Vette Huid

Een vette huid is vooral vatbaar voor talggerelateerde problemen zoals vlekken, glans en verstopte poriën. Het verzorgen van dit huidtype lijkt misschien moeilijk omdat het nog steeds vocht nodig heeft, maar er is geen olie voor nodig.

Voor een vette huid wilt u producten pakken die licht hydrateren en overtollige olie helpen absorberen zonder de natuurlijke vochtbarrière van uw huid te beschadigen.

Het helpt ook om onvolkomenheden te minimaliseren.

Gevoelige Huid

Gevoelige huidtypes kunnen thuis voor hun huid zorgen, maar het is belangrijk dat uw zorgverlener mogelijke huidaandoeningen uitsluit.
Als je een gevoelige huid hebt, heb je een milde vochtinbrengende crème nodig voor de gevoelige huid, maar vermijd producten met toegevoegde geurstoffen of agressieve ingrediënten.
We raden aan om Gentle Roothing Cleanser, Eye Sculpt, Soft Serum, Glow Factor en 100% Mineral Tinted SPF op te nemen.
U kunt ook zoeken naar niet-comedogene producten om huidreacties te helpen voorkomen.


SPF 50

6. En zonnebrandcrème!

 

Alle complete huidverzorgingsroutines, ongeacht het huidtype, moeten worden afgewerkt met zonnebrandcrème.


In feite is zonnebrandcrème misschien wel het belangrijkste dat u kunt doen om uw huid nu en in de toekomst gezond te houden.


Als u buiten bent, moet u zonnebrandcrème minstens elke 2-3 uur gedurende de dag opnieuw aanbrengen.

 

Om dingen af te ronden

Bij Skanski houden we van alle huidtypes. Of je nu een normale, droge, vette, gevoelige huid hebt (of een combinatie hiervan), we willen je huidverzorgingsreis ondersteunen.

Onze natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn gemaakt met de beste ingrediënten van de natuur om u uw unieke mooie huid te geven. Bekijk onze producten en kijk hoe de juiste verzorging een verschil kan maken voor je huid. Wees voorbereid om versteld te staan.